Τα αυγά αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της διατροφής του ανθρώπου και καταναλώνονται συνεχώς από όλες τις ηλικιακές ομάδες ξεκινώντας από τα μωρά και φτάνοντας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Οι χρήσιμες ιδιότητες των αυγών από τα κοτόπουλα έχουν αμφισβητηθεί επανειλημμένα.
Τελικά τα αυγά είναι μία καλή και ωφέλιμη τροφή;
Είναι γεγονός ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα αυγά. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίον μεγαλώνουν οι κότες, στις τροφές τις οποίες καταναλώνουν, στους εμβολιασμούς (αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες, φάρμακα) και τις συνθήκες στις οποίες ζουν. Δεν είναι δυνατόν μία κότα η οποία ζει όλη της τη ζωή μέσα σε ένα κλουβί, ακούνητη χωρίς να μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα, χωρίς να μπορεί να κοιμηθεί, χωρίς να βλέπει το φως του ήλιου, να παράγει το ίδιο ποιοτικά αυγό με μία κότα ελεύθερης βοσκής.
Διατροφική αξία των αυγών

Το αυγό ανήκει στα παρεξηγημένα τρόφιμα. Ποια είναι τα οφέλη του και τι λένε οι έρευνες για την επίδρασή του στην υγεία.
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ





Τα βραστά αυγά δεν μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε εύκολα όταν είναι πολύ φρέσκα. Μετά την παρέλευση μερικών ημερών το ξεφλούδισμα γίνεται ευκολότερο.

Όχι. Οι κότες μπορούν να παράγουν αυγά χωρίς να υπάρχει κόκορας. Η παρουσία του κόκορα είναι απαραίτητη εάν θέλουμε γονιμοποίηση των αυγών.