Η ταυτότητα της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων

Η ταυτότητα της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων

2012

Όταν μετεγκατασταθήκαμε στον Κονισκό Μετεώρων, αγοράσαμε, και περιφράξαμε, κτήματα συνολικής έκτασης 30 στρεμμάτων σε υψόμετρο 820 μέτρων. Άμεσα μελετήσαμε και χτίσαμε το πρώτο σπίτι για τις κότες σε έκταση 3 στρεμμάτων. Προς το τέλος της χρονιάς καλωσορίσαμε το πρώτο κοπάδι.

2014

Οι κότες έχουν ένα διετές κύκλο παραγωγής αυγών. Οπότε χτίσαμε και δεύτερο σπίτι για ένα νέο κοπάδι, ώστε η διάθεση αυγών να μη διακοπεί, μιας και οι νεαρές κότες γεννούν αυγά δύο μήνες μετά από τη εγκατάστασή τους.

2016

Μας πήρε τέσσερα χρόνια να μάθουμε τις συνήθειες και τις ανάγκες των κοριτσιών μας. Αυτά τα χρόνια διανέμαμε τα αυγά μας στα γύρω χωριά, και στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Εκείνο το καλοκαίρι είμασταν πλέον έτοιμοι να φιλοξενήσουμε δύο κοπάδια.

2020

Το 2020, η πανδημία άλλαξε το επιχειρηματικό μοντέλο μας. Η ζήτηση μειώθηκε δραματικά, και η διέξοδος μας ήταν η στροφή προς τη μεγάλη αγορά των Αθηνών και των περιχώρων της. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα πρωτοποριακό ιστότοπο, στον οποίο οι πελάτες γνώρισαν τη φάρμα μας και παρήγγελναν εύκολα και γρήγορα καρτέλες αυγών. Παράλληλα δραστηριοποιηθήκαμε στο Facebook με πληρωμένες καμπάνιες για να αυξήσουμε την πελατεία μας. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα μεταφέραμε με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο τα αυγά μας στη Αθήνα και τα μοιράζαμε αυτοπροσώπως στους πελάτες μας.

2022

Έφτασε η ώρα να χτίσουμε και τρίτο σπίτι, γιατί οι παραγγελίες είχαν αυξηθεί. Παράλληλα φυτέψαμε 120 νέες καρυδιές που ευδοκιμούν ιδιαίτερα στα μέρη μας, και ξεκινήσαμε συνεργασία με ένα τοπικό παραγωγό μελιού αρίστης ποιότητας. Έτσι, μαζί με τα χωριάτικα αυγά μας φέρναμε στους Αθηναίους μέλι του δάσους, και μέλι από πεύκο και έλατο, αλλά και καρύδια από τις υπάρχουσες 100 καρυδιές.

2023

Χρονιά επέκτασης της δραστηριότητας μας. Χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από την περιοχή, και εφαρμόζοντας παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σειρά ζυμαρικών. Χυλοπίτες, παπαρδέλες, χυλοπίτες ολικής αλέσεως, χυλοπιτάκι, κριθαράκι και τραχανάδες. Επίσης επεκτείναμε το εργαστήριο με νέους χώρους, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση, αλλά και να υποδεχτούμε επισκέπτες από την Αθήνα.

Τα αγνά ζυμαρικά μας με χωριάτικα αυγά!

2024

Οι πελάτες μας πλέον είχαν πολλαπλασιαστεί, και ήταν αναγκαίο να εξευρεθεί ένας κατάλληλος χώρος στην Αθήνα για να αποθηκεύουμε τα προϊόντα μας και να διευκολύνουμε τις αυξανόμενες διανομές. Είμαστε πλέον έτοιμοι να δεχόμαστε επισκέπτες για να γνωρίσουν τη φάρμα μας, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα αγνά μας προϊόντα και να απομυθοποιήσουν την εικόνα που έχουν για τα αυγά από τα σουπερ μαρκετ.

Η αποθήκη μας στην Αθήνα

Το μέλλον

Μετά από δώδεκα χρόνια επίπονης καθημερινής εργασίας μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε το στοίχημα. Με την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού, είμαστε πλέον έτοιμοι να υλοποιήσουμε όλα τα σχέδιά μας, όπως οργανωμένο αγροτουρισμό, καλλιέργειες και πολλά πολλά άλλα!

Το γραφείο μας στο εργαστήριο

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.