Κότες ελεύθερης βοσκής

Μέχρι να μας επισκεφθείτε για να γνωρίσετε την Οικολογική μας Φάρμα, αυτό που μπορούμε να σας προσφέρουμε είναι η περιγραφή της καθημερινότητας για τις κότες ελεύθερης βοσκής.

Το πρωί όταν αρχίζει και ανατέλλει ο ήλιος τα "κορίτσια" ξυπνούν και αρχίζουν να επιλέγουν τις φωλιές όπου θα γεννήσουν τα αυγά τους.Συνήθως και εφ όσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα βγουν για την πρώτη βόλτα της ημέρας. Αφού κάνουν την βόλτα τους θα επιστρέψουν στο "σπίτι" τους προκειμένου να φάνε από τις ταΐστρες και να πιουν νερό από τις ποτίστρες. Στα  "σπίτια" τους υπάρχουν, σε όλο το μήκος της πρόσοψης ειδικά διαμορφωμένα ανοίγματα ώστε η κυκλοφορία τους να είναι απρόσκοπτη. Εφ όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες τα ανοίγματα αυτά παραμένουν ανοικτά καθ όλη την διάρκεια του 24ώρου.  

Υπάρχουν σκέπαστρα - σκίαστρα στα οποία μπορούν να πιουν νερό και να ξαποστάσουν όπως και κάτω από τις φυλλωσιές των δένδρων. Στη βόλτα τους ανακαλύπτουν σπόρους, πετραδάκια, χορταράκια, σκουληκάκια. Τους αρέσει να σκάβουν και να ξεκουράζονται μέσα στο λάκκο που έσκαψαν.

Συνήθως, όταν ο ήλιος ανέβει ψηλά και αρχίσει να ζεσταίνει μαζεύονται πάλι στο "σπίτι" τους. Το απόγευμα όταν πέφτει ο ήλιος πάλι βγαίνουν και κάνουν τις βόλτες τους. Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για τις κότες γιατί δεν κάνει ζέστη.

Όταν ο ήλιος αρχίζει και δύει σιγά σιγά παίρνουν το δρόμο της επιστροφής στο "σπίτι" τους.

Αυτή είναι η ώρα που τρώνε και οι φύλακες της φάρμας μας οι Ελληνικοί ποιμενικοί μας, η Θάλεια, η Ήρα, η Αθηνά, η Φαίδρα, η Ερατώ και ο Δίας.

Κότες - διαβίωση

Κότες - διαβίωση

Οι συνθήκες διαβίωσης των κοτόπουλων στα πτηνοτροφεία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τραγικές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κότες και φυτοφάρμακα

Κότες και φυτοφάρμακα

Κότες και φυτοφάρμακα στα πτηνοτροφεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ