Κότες και φυτοφάρμακα

Κότες και φυτοφάρμακα



Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που συναντάμε συχνά σε διάφορα τρόφιμα είναι η συγκέντρωση νιτρικών αλάτων, φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων, βαρέων μετάλλων και βιομηχανικών αποβλήτων που εμπεριέχονται στα φυτικά προϊόντα. Αυτές οι επικίνδυνες ουσίες έχουν το χαρακτηριστικό ότι λειτουργούν συσσωρευτικά, δηλαδή δεν αποβάλλονται ούτε διασπώνται από τους οργανισμούς (ζώα, φυτά κλπ) στους οποίους εισέρχονται αλλά συσσωρεύονται στους ιστούς τους. Έτσι, όταν λοιπόν οι κότες καταναλώνουν τροφές που περιέχουν αυτές τις βλαβερές ουσίες, τότε τα δηλητήρια και οι τοξίνες δεν αποβάλλονται αλλά συσσωρεύονται στο σώμα των ζώων και ακολούθως εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν ο άνθρωπος καταναλώσει τρόφιμα που προέρχονται από τέτοια ζώα.

Τα αυγά ύστερα από μελέτες που έχουν γίνει εμπεριέχουν νιτρικά άλατα και άλλες τοξικές ουσίες σε υψηλή συγκέντρωση λόγω των τροφών που καταναλώνουν οι κότες. Μελέτη του υπουργείου υγείας του Ισραήλ το 2013 έδειξε ότι το 25% των αυγών περιέχουν ποσότητα τοξινών που υπερβαίνει το ευρωπαϊκό επιτρεπτό όριο. Επειδή λοιπόν η διατροφή μας περιλαμβάνει αυγά και διάφορα άλλα ζωικά προϊόντα μεγάλη ποσότητα νιτρικών αλάτων, τοξικών ουσιών, βαρέων μετάλλων και άλλων επικίνδυνων ουσιών συσσωρεύονται στον οργανισμό μας.

Συμπέρασμα: Μεγάλη προσοχή στα αυγά που αγοράζουμε.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.