Βάφουμε τις σανίδες με λινέλαιο

Βάφουμε τις σανίδες με λινέλαιο

Νίκος Ευθυμίου

Οικονομικά - Ιδρυτής


Για τη συντήρηση και την ενίσχυση της ομορφιάς των ξύλινων σανίδων, χρησιμοποιούμε το αποτελεσματικό και οικολογικό λινέλαιο. Αν και παραδοσιακά γνωστό για δάπεδα, το λινέλαιο είναι εξαιρετική επιλογή και για το βάψιμο ξύλινων σανίδων τοίχων.

Το λινέλαιο κατασκευάζεται από φυσικά υλικά και φυσικές χρωστικές ουσίες. Προέρχεται δε από φυτά λιναριού, τα οποία είναι ανανεώσιμα και βιοδιασπώμενα, και είναι μια εξαιρετικά βιώσιμη επιλογή σε σύγκριση με τα συνθετικά χρώματα.

  • Το λινέλαιο έχει χαμηλές εκπομπές VOC (Volatile Organic Compounds - Πτητικές Οργανικές Ενώσεις), διασφαλίζοντας ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, σημαντικό για τις εσωτερικές ξύλινες σανίδες. Η φυσική σύνθεση του λινέλαιου το καθιστά μη τοξικό και υποαλλεργικό, ενώ, είναι φυσικά ανθεκτικό στη φωτιά.
  • Είναι ανθεκτικό στη φθορά και προσφέρει μια σκληρή, ανθεκτική επιφάνεια που αντέχει στα ραμφίσματα, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για τα καταλύματα των πουλερικών.
  • Προστατεύει το ξύλο από την υπεριώδη ακτινοβολία, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των εξωτερικών ξύλινων σανίδων.
  • Τα φυσικά συστατικά του λινέλαιου του δίνουν μια ζεστή, γήινη εμφάνιση που συμπληρώνει την ομορφιά του ξύλου.

Η εφαρμογή λινέλαιου σε ξύλινες σανίδες είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να επιτευχθεί με βασικά εργαλεία και ελάχιστη εξειδίκευση. Μόλις εφαρμοστεί, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν χρειάζεται συχνή επανεφαρμογή, μειώνοντας τον χρόνο και τους πόρους που δαπανώνται για τη συντήρηση.

Είναι προφανές ότι το βάψιμο εξωτερικών και εσωτερικών ξύλινων σανίδων με λινέλαιο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα από οικολογικής άποψης. Αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι για τους οποίους το επιλέξαμε για να βέψουμε τις σανίδες, εσωτερικά και εξωτερικά, στα σπίτια των κοριτσιών, αλλά και στο εργαστήριο.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.