Το οδοιπορικό των ζυμαρικών μας

Το οδοιπορικό των ζυμαρικών μας

Νίκος Ευθυμίου

Οικονομικά - Ιδρυτής


Η ιστορία με τα ζυμαρικά ξεκίνησε με την κυρά Μαρία, τη μητέρα της Φωτεινής, όταν μας ζήτησε αυγά για να φτιάξει τραχανά. Ήταν Οκτώβριος του 2014, και στα μέρη μας οι ντόπιοι αυτή την εποχή ετοιμάζουν τραχανά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Όταν δοκιμάσαμε τον τραχανά της κυρά Μαρίας, καταλάβαμε τι σημαίνει παραδοσιακό φαγητό από το χωριό. Τότε ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε ζυμαρικά με τα αυγά μας και με αγνά υλικά από παραγωγούς της περιοχής μας.

Πέρασαν αρκετά χρόνια προτού να επεκτείνουμε τα κοπάδια μας, και να φέρουμε κοντά μας ανθρώπους που αγαπάνε την αγροτική ζωή στον απομακρυσμένο Κονισκό. Όταν το 2022 αυξήθηκαν οι πελάτες μας στην Αθήνα, αισθανθήκαμε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μας.


Προμηθευτήκαμε αλεύρι από ένα μύλο έξω από τα Τρίκαλα, πρόβειο και κατσικίσιο γάλα από τη στάνη από τα διπλανά χωριά, και ξεκινήσαμε τις δοκιμές έχοντας σημείο αναφοράς τη συνταγή της κυρά Μαρίας. Μετά από πολλές δοκιμές καταλήξαμε σε συνταγές που απέσπασαν θετικά σχόλια από όσους δοκίμασαν τον τραχανά με τα χωριάτικα αυγά μας. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να έχουμε επαρκή παραγωγή για να καλύψουμε την ζήτηση από τους πελάτες μας. Αφού αναζητήσαμε άλλες μεθόδους παραγωγής, βρήκαμε τη λύση στο παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών της οικογένειας Μπίνα στα Τρίκαλα.

Το εργαστήριο Σαμαρίνα, που συνεχίζει την παράδοση για τρεις γενιές, με γνώμονα την ποιότητα των υλικών και τη γεύση των ζυμαρικών, ταιριάζει απόλυτα στη δική μας φιλοσοφία. Έτσι, στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, μεταφέρουμε αυγά και γάλα ημέρας στα Τρίκαλα για να παραχθεί ο τραχανάς και οι χυλοπίτες μας. Περισσότερα για την παραγωγή των ζυμαρικών μας μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο “Από αγνά υλικά σε γευστικά ζυμαρικά.”

Η παράδοση και η ποιότητα δεν είναι εύκολο να συμβαδίσουν με την ποσότητα. Όπως εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε όσα πραγματικά χωριάτικα αυγά θα θέλαμε, έτσι και το εργαστήριο της οικογένειας Μπίνα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες παραγωγής. Γι αυτό, διαθέτουμε τα ζυμαρικά μας αποκλειστικά στους υπάρχοντες πελάτες μας στην Αθήνα, στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα.

Τελικά, η ιδέα μας για παραδοσιακά ζυμαρικά έγινε πραγματικότητα. Πέρα από τα επαγγελματικά οφέλη, νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μαζί με τα προϊόντα φέρνουμε στα σπίτια σας, την ύπαιθρο, την αυθεντική γεύση των παραδοσιακών συνταγών, και τους παραγωγούς μας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.