Τι είναι η Οικολογία

Τι είναι η Οικολογία

Φωτεινή Μανώλη

Επιστημονικός Σύμβουλος - Χημικός


Η επιστήμη της Οικολογίας είναι κλάδος της Βιολογίας. Το βασικό αντικείμενό της είναι η μελέτη των ζωντανών οργανισμών (ζώα, φυτά, μικροοργανισμοί) στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι μελετώνται όλες οι αλληλεπιδράσεις των ζωντανών οργανισμών τόσο με τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς όσο και με κάθε τι άψυχο που βρίσκεται μέσα στο περιβάλλον (νερό, έδαφος, ατμόσφαιρα κλπ).

Κατά λέξη ο όρος «Οικολογία» σημαίνει «Περιβαλλοντική Επιστήμη». Προέρχεται από τις λέξεις «οίκος» δηλαδή «ενδιαίτημα, φυσική κατοικία» και «λόγος» δηλαδή «μελέτη, έρευνα». Με άλλα λόγια είναι η Οικολογία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η «Περιβαλλοντική Βιολογία», δηλαδή το κομμάτι της Βιολογίας που μελετά το πώς οι ζωντανοί οργανισμοί ζουν, αναπτύσσονται, συμπεριφέρονται, εξελίσσονται στο φυσικό τους χώρο.



ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.