Ο νέος τρόπος μαγειρέματος μπριζόλας

Ο νέος τρόπος μαγειρέματος μπριζόλας
Πως να ψήσετε μπριζόλα με μέλι

Νίκος Ευθυμίου

Οικονομικά - Ιδρυτής


Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι αγαπάμε τις μπριζόλες. Ίσως όχι όλοι μας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς. Είναι το αγαπημένο φαγητό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Σε κάποιους αρέσει να την ψήνουν στη σχάρα, σε κάποιους αρέσει σενιόν, σε κάποιους αρέσει μαγειρεμένη με σάλτσα κόκκινου κρασιού και άλλοι την προτιμούν με σάλτσα μουστάρδας. Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας όταν πρόκειται να φάτε μπριζόλα, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται είναι να τη μαγειρέψετε με μέλι.

Παραδόξως, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μαγειρέψετε και να απολαύσετε ένα ωραίο ζουμερό κομμάτι μπριζόλας στο σπίτι. Η γλυκύτητα από το μέλι δεν αναδεικνύει απλώς μια επιπλέον γεύση, αλλά λειτουργεί και ως φυσική μαρινάδα που διατηρεί το κρέας σας τρυφερό και υγρό χωρίς να προσθέτει ανεπιθύμητα λιπαρά ή θερμίδες!

Τι θα χρειαστείτε

  • Μπριζόλα: Αυτό είναι το πιο σημαντικό συστατικό αυτής της συνταγής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μία έτοιμη!
  • Μέλι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας είδος μελιού για αυτή τη συνταγή.
  • Βούτυρο: Αυτό βοηθά να μαλακώσει η μπριζόλα και να προσθέσει γεύση. Χρησιμοποιήσετε όσο λίγο ή όσο πολύ θέλετε.
  • Βότανα και μπαχαρικά: Αυτά είναι προαιρετικά, αλλά δίνουν στη μπριζόλα σας μια επιπλέον γεύση που αξίζει να προσθέσετε!
  • Ένα τηγάνι ή μια σχάρα: Χρησιμοποιήστε όποιο προτιμάτε. Η γεύση θα είναι η ίδια ό,τι κι αν γίνει.

Πώς να μαγειρέψετε μπριζόλα με μέλι

  • Αρχικά, ξεκινήστε κόβοντας τη μπριζόλα σας στα επιθυμητά μεγέθη μερίδας, λαμβάνοντας υπόψη το πάχος του κρέατος. Το σωστό μέγεθος της μπριζόλας σας είναι σημαντικό, καθώς θέλετε να είναι ψημένη μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να στεγνώσει!
  • Στη συνέχεια, βάλτε την μπριζόλα σας σε ένα μπολ και περιχύστε την με μέλι. Βεβαιωθείτε ότι είναι μια γενναιόδωρη ποσότητα, καθώς θέλετε η μπριζόλα να είναι καλά καλυμμένη. Aφήστε την για όσην ώρα θέλετε. Όσο περισσότερο την αφήσετε, τόσο περισσότερη γεύση μελιού θα έχει. Συνιστάται όμως να το αφήσετε για όχι περισσότερο από 30 λεπτά.
  • Όταν τελειώσετε με το μαρινάρισμα της μπριζόλας σας, βάλτε την σε ένα καυτό τηγάνι ή σχάρα, φροντίζοντας να έχετε ανεβάσει τη φωτιά αρκετά ψηλά για να ψηθεί η μπριζόλα σε όλο το μήκος της.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σχάρα, αν προτιμάτε να ψήνετε τη μπριζόλα σας με αυτόν τον τρόπο - απλώς βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι επίσης υψηλή. Όταν η μπριζόλα σας ψηθεί για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά, κόψτε τη μέση της μπριζόλας σας για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη. Το κρέας θα πρέπει να είναι καφέ εξωτερικά και ροζ εσωτερικά.
  • Αν κόψετε στη μέση της μπριζόλας σας και είναι καφέ σε όλο το μήκος της, τότε δεν έχει ψηθεί καλά και πρέπει να ψηθεί λίγο περισσότερο. Αν φαίνεται ροζ στη μέση, είναι παραψημένη και πρέπει να την κατεβάσετε από τη φωτιά!

 

Το μαγείρεμα με μέλι δεν είναι μια νέα τάση, αλλά υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Στην Ελλάδα πάντως, δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε το μέλι στο μαγείρεμα. Γιαυτό επιλέξαμε να σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την επόμενη φορα που θα ψήσετε μπριζόλες, να ακολουθήσετε την συνταγή μας. Εμεις την δοκιμάσαμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι το κάτι άλλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.