Αυγά ποσέ και στικς πατάτας

Αυγά ποσέ και στικς πατάτας

Νίκος Ευθυμίου

Οικονομικά - Ιδρυτής


Πατάτες τηγανητές με αυγά μάτια. Το εύκολο σπιτικό φαγητό όταν δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε. Μήπως όμως είναι καλύτερα να μετατρέψουμε αυτό το πιάτο από επιλογή ανάγκης σε επιλογή γκουρμέ;
Πάμε λοιπόν να μάθουμε πως θα ετοιμάζουμε αυγά ποσέ με στικς πατάτας!

Συστατικά

4 πατάτες μεσαίου μεγέθους

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό χτυπημένο

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι

4 μεγάλα αυγά της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

Αλάτι και πιπέρι

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε με τον ειδικό τρίφτη που τις κόβει σε λεπτά στικς.

  • Τοποθετούμε τις τεμαχισμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό ώστε να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά.

  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και μετά με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας τις πιέζουμε ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τεμαχισμένο κρεμμύδι, το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

  • Προσθέτουμε τις στραγγισμένες πατάτες στο μπολ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  • Ρίχνουμε σε δόσεις ¼ φλιτζανιού από το ομογενοποιημένο μείγμα σε σχήμα φωλιάς στο τηγάνι, πιέζοντας το με σπάτουλα ώστε να πάρη ένα στρογγυλό σχήμα.

  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

  • Όσο τηγανίζονται, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το λευκό ξύδι στην κατσαρόλα.

  • Σπάμε κάθε αυγό σε ξεχωριστό μικρό μπολ.

  • Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι με σχισμή για να δημιουργήσουμε 4 δίνες στο νερό που σιγοβράζει. Έτσι ώστε τα ασπράδια αυγών να τυλιχτούν γύρω από τον κρόκο και να δημιουργήσουν ένα τακτοποιημένο, συμπαγές σχήμα.

  • Ρίχνουμε προσεκτικά κάθε αυγό στο νερό που σιγοβράζει και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια, αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν ζουμεροί.

  • Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι με σχισμή για να αφαιρέσουμε τα αυγά από το νερό και τα τοποθετούμε σε μια χαρτοπετσέτα για να τα αποστραγγίσουμε.

  • Τοποθετούμε 2 δόσεις τηγανισμένες φωλιές σε κάθε πιάτο, και στη συνέχεια, πάνω από το καθένα ένα αυγό ποσέ.

  • Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.

  • Σερβίρουμε τα πιάτα αμέσως μολις ετοιμαστούν.


Πράγματι, είναι πιό πολύπλοκη συνταγή από ότι οι τηγανιτές πατάτες με αυγά μάτια, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.