Τα Σκυλιά μας

Τα Σκυλιά μας
Άγρυπνοι φρουροί της φάρμας

Παναγιώτης Καλούσιος

Ηλεκτρονικός Μηχανικός - Υπεύθυνος λειτουργίας


   

Ο Ελληνικός ποιμενικός είναι ένας σκύλος ρωμαλέος με πολύ καλή σωματική διάπλαση,που τη χαρακτηρίζει ο ισχυρός του σκελετός και η καλή του μυϊκή κάλυψη. Είναι ικανός να κινείται όλη μέρα κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε πολύ δύσβατες περιοχές και με ελάχιστες απαιτήσεις σε τροφή και νερό.

Όταν βρίσκεται σε κοπάδι δεν ενοχλεί τα ζώα, με τα οποία αναπτύσσει πολύ καλές σχέσεις αρμονικής συμβίωσης, και ένστικτο προστασίας το οποίο εκδηλώνει έντονα με ενέργειες απωθητικές στην παρουσία οποιουδήποτε εισβολέα στον ζωτικό του χώρο.

Θεωρείται ότι ο ελληνικός ποιμενικός είναι από τα παλιότερα ελληνικά σκυλιά που αναφέρεται από την εποχή του Ομήρου. Ο ελληνικός ποιμενικός είναι ανεξάρτητος, αποφασιστικός, πιστός, θαρραλέος, εργατικός, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος του και ισχυρό ένστικτο προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος του.

Το μέγεθός του είναι από 60 έως 70 cm ύψος και το βάρος του είναι από 35 έως 50 κιλά.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.