Η φιλοσοφία μας για την Οικολογική Φάρμα Μετεώρων


Πριν ξεκινήσουμε τη δημιουργία της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων, είχαμε αποφασίσει ότι το μοντέλο που θα μας ταίριαζε θα ήταν το οικολογικό.

Από τη θεωρία στην πράξη όμως υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο, ερευνήσαμε, ζητήσαμε τις συμβουλές των ειδικών και  κάναμε  πολύ μεγάλη προσπάθεια μέχρι να καταλήξουμε στο σχεδιασμό υλοποίησης της Φάρμας.

Φροντίζουμε ώστε

1. Τα ζώα μας να έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ο καθαρός αέρας στα 820 μέτρα υψόμετρο, η έλλειψη θορύβων, η ασφάλεια που αισθάνονται, η φροντίδα και η καλή μεταχείριση επιδρούν στην παραγωγικότητα και την ποιότητα των αυγών.
Στις φωτογραφίες στο Facebook και στις υπόλοιπες σελίδες του website μας θα διαπιστώσετε ότι είναι ιδιαίτερα φιλικές με τα σκυλιά και τους ανθρώπους.

Προστατευμένα από εξωτερικούς κινδύνους, εξαιρετικό και καθαρό περιβάλλον (ορεινή περιοχή, χωρίς καυσαέρια, χωρίς ψεκασμούς, χωρίς εντατικές καλλιέργειες).

 2. Τα  παραγόμενα αυγά να είναι υψηλής ποιότητας. Οι κότες μας είναι πραγματικά ελεύθερης βοσκής γιατι κυκλοφορούν όποτε θέλουν όλη τη μέρα στο κτήμα μας σε έκταση 9 στρεμμάτων στον Κονισκό Μετεώρων, στο χωριό μου.
Στο κτήμα οι κοτούλες μας, τρώνε χορταράκια, σκουληκάκια,σπόρους,  πετραδάκια, ενώ όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους βρίσκουν απόλυτα ελεγμένη τροφή που περιέχει (καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι, ρίγανη, πίτηρα),  ώστε να παίρνουν τα απαραίτητα συστατικά για την καλή υγεία τους και την παραγωγή αυγών υψηλής διατροφικής αξίας.

3. Η μονάδα μας να έχει το μικρότερο δυνατόν οικολογικό αποτύπωμα γιατί δε χρησιμοποιούμε ηλεκτρική ενέργεια, αξιοποιούμε το νερό της βροχής και διαθέτουμε την κοπριά για λίπανση των διπλανών χωραφιών. Και όλα αυτά χωρίς μηχανήματα. Όπως οι παπούδες μας.

4. Μεταφέρουμε και παραδίδουμε εμείς οι ίδιοι τα αυγά μας σε οικολογικές καρτέλες του 30 χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε προσωπικά όλους τους πελάτες μας και να ακούμε τη γνώμη τους.

Στην Οικολογική Φάρμα Μετεώρων η φιλοσοφία μας είναι η οικολογία, η αειφορία, η πράσινη ανάπτυξη και η ικανοποίηση των πελατών μας που δίνουν άφοβα τα πραγματικά χωριάτικα αυγά μας στα παιδιά τους. Και βέβαια και εμείς απολαμβάνουμε τη ζωή στη φύση, μακρυά από την πολύβοη Αθήνα, και ανάμεσα σε απλούς ανεπιτειδευτους ανθρώπους με ροζιασμένα χέρια.