Οι άνθρωποι της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων

Οι άνθρωποι της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων

Το 2011 όταν η κρίση είχε αρχίσει να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην καθημερινή ζωή στην Αθήνα, αποφασίσαμε με τη Φωτεινή να ξεκινήσουμε να ασχοληθούμε με κάποια εργασία Αγροτικής φύσης. Επιλέξαμε τον Κονισκό Μετεώρων μιας και ήταν και ο τόπος καταγωγής της Φωτεινής και υπήρχε μια βάση για να ξεκινήσουμε το εγχείρημα.

Μετά από ένα χρόνο αναζητήσεων και ερευνών καταλήξαμε στο να δημιουργήσουμε μία πτηνοτροφική μονάδα για παραγωγή αυγών. Εξετάσαμε πολλούς παράγοντες και αποφασίσαμε ότι το μοντέλο που θα μας ταίριαζε ήταν το οικολογικό.

Επιλέξαμε την τοποθεσία, σχεδιάσαμε τον τρόπο κατασκευής της φάρμας και την άνοιξη του 2012 ήταν έτοιμο το πρώτο «σπιτάκι» για να φιλοξενήσει το πρώτο κοπάδι με κότες.

Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο και προσπάθεια για να επιλέξουμε τις κατάλληλες τροφές, τις κατάλληλες διαδικασίες, τις κατάλληλες συνθήκες και φυσικά να γνωρίσουμε τις συνήθειες των πτηνών. Στην αρχή κάναμε πολλά λάθη, είχαμε πολλές αστοχίες όμως τελικά καταφέραμε να έχουμε μία αρμονική και παραγωγική σχέση με τις κότες.

Τα πρώτα έξι χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, καθώς όλες οι εργασίες γίνονταν από εμάς (παραγωγή, έλεγχος και διάθεση των αυγών). Στη συνέχεια, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να βρούμε κάποιους ανθρώπους να συνεργαστούμε προκειμένου να αναπτύξουμε τη φάρμα και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερη, ευκολότερη και πιο ποιοτική.

Έτσι, από την αρχή του 2021 ξεκίνησε η συνεργασία μας με τούς  Παναγιώτη Καλούσιο τον Δημήτρη Κοτσίρα και Γιώργο Ντίνα. Τρία νέα παιδιά με θέληση για δουλειά, που τους αρέσει η ζωή στη φύση και που αγαπούν αυτό που κάνουν. Έγινε επιμερισμός των εργασιών στη φάρμα και ο καθένας ανέλαβε με υπευθυνότητα να φέρει σε πέρας τις εργασίες που ανέλαβε.

Σήμερα, μετά τούς πρώτους μήνες της συνεργασίας μας, ο Νίκος Ευθυμίου, η Φωτεινή Μανώλη, ο Παναγιώτης Καλούσιος, ο Δημήτρης Κοτσίρας και ο Γιώργος Ντίνας είμαστε μια ομάδα με όραμα και κοινούς στόχους για μια Οικολογική Φάρμα υψηλών προδιαγραφών.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


Η Οικολογική Φάρμα Μετεωρων δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται η ιστοσελίδα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το oikolgikifarma.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.